گاهی اوقات به دلیل رشد ناقص اجتماعی شدن، فرد از خود رفتاری انحرافی بر خلاف قانون انسانی بروز می دهد که موجب نظم گریزی در جامعه می شود.

به گزارش قم خبر، رفتار انسان نتیجه نظام تربیتی گذشته و شرایط فعلی وی از بعد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است بعضی رفتارها مانند علایق و سلایق و برخی از بیماری ها مانند وسواس معمولا ریشه در ضمیر ناخود آگاه فرد دارد.

اما برخی دیگر از بیماری ها نتیجه سیستم آموزشی و خانوادگی و اجتماعی است و به اجتماعی شدن فرد در خانواده، مدرسه و دیگر نهاد هایی که در آن فعالیت می کند بستگی دارد که گاهی اوقات به دلیل رشد ناقص اجتماعی شدن، فرد از خود رفتاری انحرافی بر خلاف قانون انسانی بروز می دهد که موجب نظم گریزی در جامعه می شود.

پدیده نظم گزیزی از نظر آسیب شناسی ثمره چند پارامتر متفاوت اما متحد است یکی از مهمترین مشکلات جامعه ما مسائل اقتصادی است که تعادل رفتاری را بر هم می زند و تفاوتی نمی کند که مساله اقتصادی ناشی از فقر باشد یا ثروت.

مزاحمت های تلفنی یکی از هنجارهای اخلاقی جامعه است که تاثیر مستقیم فرد با اجتماعی شدن و شکل گیری شخصیت او را می رساند، وجود مزاحمان تلفنی را در تمام طبقه های اجتماعی می توان دید و نمی شود این افراد را به قشری خاص در جامعه نسبت داد مثلا افراد اقشار کم درآمد یا متوسط یا توانمند و...اما این تحقیق و پژوهش های مشابه ثابت کرده که بیشتر مزاحمان حرفه ای تلفن ضعف تربیت داشته و از نگاه آسیب شناسی در جایگاه افراد هنجارشکن قرار دارند و95 درصد از مزاحمان تلفنی از مشکلات رفتاری و روانی رنج می برند و کاستی های فرهنگی باعث این رفتارهای بیمارگونه شده است.

برای جویا شدن از علت این هنجار رفتاری در شهر قم با داود شعبانیان استاد جامعه شناس گفتگو کردیم.

**دلایل عمده مزاحمت های تلفنی

وی بااشاره به مزاحمان تلفنی اظهار کرد: باید از نظر فردی علت را در شخصیت اجتماعی افراد مزاحم جستجو کرد و به دلیل رشد ناقص اجتماعی شدن، فرد در مسیر انحرافات اخلاقی قرار می گیرد.

به عقیده شعبانیان اجتماعی شدن و درونی کردن هنجارها توسط خانواده و نهادهای آموزشی با نقصان ارزش ها روبرو شده است و در نتیجه خوب اجتماعی نشدن، علت این رفتارهای غلط و مزاحمت برای دیگران می باشد.

این استاد جامعه شناس فقر فرهنگی و تربیتی خانواده را یکی از دلایل عمده این هنجار رفتاری دانست و گفت: خانواده اولین نهادی است که در شخصیت افراد از لحاظ اجتماعی شدن نقش دارد.

وی با بیان اینکه در دوران کودکی بخش شخصیت کودک شکل می گیرد و در بزرکسالی بروز می دهد افزود: خانواده ارزش های اجتماعی جامعه را به فرزند خود در دوران کودکی انتقال می دهد.

به عقیده شعبانیان از لحظه توجه تا سن 14 سالگی مهمترین مرحله شکل گیری شخصیت هر انسانی است که اگر از دروان کودکی ارزش های اجتماعی در وجود افراد نهادینه نشود در بزرکسالی به انحراف کشیده می شود.

**ازبین رفتن امنیت و خطر سلامت افراد

استاد دانشگاه با اشاره به نقش گروه دوستان در شکل گیری شخصیت هر فرد افزود: گروه دوستان دومین گروهی است که بعد از خانواده در اجتماعی شدن فرد نقش بسزایی دارد.

وی در ادامه گفت: دوست بد و ناباب می تواند رفتارهای انحرافی خود را منتقل کند و تاثیرگذار باشد و جوانان باید درانتخاب دوست سالم و مناسب دقت کنند.

به گفته شعبانیان واحد های آموزشی مدرسه و رابطه معلم و دانش آموز از دیگرنهاد های موثر در اجتماعی شدن فرد در جامعه هستند.

این استاد جامعه شناس تصریح کرد: گروه شغلی و غیر رسمی در حاشیه ادارات هم می توانند در انحرافات اجتماعی افراد نقشی ایفا کنند.

وی به کارکرد رسانه های ارتباط جمعی در اجتماعی شدن افراد اشاره کرد و گفت: رسانه ارتباط جمعی باید ارزش های اجتماعی را با برنامه ریزی و مدیریت به جا به افراد جامعه منتقل کنند.

 شعبانیان در پایان یادآورشد: یکی از این انحرافات اخلاقی که حاصل اجتماعی شدن ناقص فرد در جامعه است مزاحمت های تلفنی به اورژانس 115 می باشد که موجب از بین رفتن امنیت، نظم و در نتیجه به خطرافتادن سلامت افراد می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری