عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ساختمان مجلس شورای اسلامی ما با نماد‌های شیطان پرستی ساخته شده است مکانی که مهم‌ترین تصمیمات کشوری ما و محل قانون گذاری جمهوری اسلامی ایران است.

 

علیرضا خسروی در گفتگو با خبرنگار قم خبر، درباره اهمیت معماری ایرانی اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری بر بازگشت به دوره‌های پر افتخار معماری ایرانی اسلامی تاکید دارند.

عضو کمیسیون عمران مجلس با نگاهی به شهر‌های اصفهان، سمنان، قم، مشهد، تهران و حتی شهرهای کوچک‌تر افزود: اگر آثار دوران گذشته را که اوج آن‌ها در زمان صفویه بوده است خاموش کنیم ما بعنوان جمهوری اسلامی چه اثری در این زمینه داریم، پس از گذشت بیش از ۳۰ سال از عمر انقلاب اسلامی خیابانی که نماد هنر معماری ایرانی اسلامی باشد وجود ندارد.

 وی با اشاره به معماری ساختمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ساختمان مجلس شورای اسلامی ما با نماد‌های شیطان پرستی ساخته شده است مکانی که مهم‌ترین تصمیمات کشوری ما و محل قانون گذاری جمهوری اسلامی ایران است.

خسروی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی دچار روزمرگی شده است خاطرنشان کرد: متاسفانه مهندسان، معماران و ناظران ساختمان‌ها تنها به دریافت هزینه نقشه کشی خود اکتفا کرده و نقشه‌ای تکراری در اختیار مشتری قرار می‌دهند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در خصوص نمادهای ساخت و ساز ایران اسلامی عنوان کرد: در این ساختمان‌ها می‌بایست ساخت هر نمادی دارای تدبیر باشد، حتی جای گیری درب‌ها و پنجره‌ها خالی از دلیل و ایده نیست، طوری که مجموع این نشانه‌ها شما را به یاد خدا بیندازد این ایده‌ها در طراحی مساجد بخصوص مساجد قدیمی بسیار اهمیت دارد، که مسجد امام اصفهان یکی از شاخص‌ترین این بنا‌ها است.

وی درباره معماری جدید اظهار کرد: معماری‌های جدید به روح انسان پنجه می‌کشد، ساختمان‌ها به یک دیگر دید دارند حتی آزادی و راحتی در حریم خصوصی خانواده‌ها را برهم زده است. در داخل ساختمان‌ها نیز به این نکات بی‌توجهی شده است، به عنوان مثال؛ آشپز خانه که باید دارای بیشترین حس آرامش و امنیت برای اعضای خانواده و بخصوص بانوی خانه را داشته باشد، با طراحی آشپزخانه اوپن این امنیت و آرامش از بانوی خانه سلب شده است و... که این‌ها با الگوی ایرانی اسلامی فاصله دارد.

خسروی پیرامون راهکار مقابله با بی‌فرهنگی معماری افزود: بین ساختمانی که در طراحی نقشه آن وقت صرف شده است با ساختمان‌های تکراری تفاوت قائل شویم و یا جلو گیری از تکرار نقشه‌ها که نیازمند قرار دادن قانونی از سوی قانون گذار است که متاسفانه نسبت به این مضوع بی‌توجهی شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم با طراحی بسیار ساده در ساختمان‌ها از آب‌های حاصل از بارندگی در پشت بام برای آبیاری‌های فضای سبز و... استفاده کنیم، این طرح‌ها در مجلس شورای اسلامی هم مورد بحث قرار گرفت اما با مخالفت وزارت نیرو لغو شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری