کد خبر: 10102

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری با بیان اینکه در حال هماهنگی با ارگان‌های دست‌اندکار مرزی برای پلمب مخازن سوخت کامیون‌های ترکیه در مرز‌های کشور هستیم از اعمال دقیق قوانین مبارزه با قاچاق کالا خبر داد و گفت: چهار مسیر جایگزین مسیر ترکیه برای ترانزیت در نظر گرفته‌ایم.

به گزارش قم خبر ؛ ‌محمد جواد عطرچیان در گفت‌وگو با فارس در تشریح آخرین جزئیات عبور کامیون‌های ایرانی و ترکیه از مرز دو کشور و مشکلاتی که کشور ترکیه با افزایش تعرفه‌ها به وجود آورد، توضیح داد:‌ پس از آنکه دولت ترکیه در اقدامی غیرقانونی نرخ عوارض عبور کامیون‌های ایرانی از مرز این کشور را ‌دو بار افزایش داد، مشکلاتی برای عبور کامیون‌های ایرانی و ترکیه‌ای از مرز دو طرف پیش آمد، ایستایی و معطلی ‌کامیون‌‌ها افزایش یافت و موجب کاهش مبادلات تجاری دو طرف شد.

وی افزود: در این راستا کشور ایران از طریق وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه پیگیری‌ها و رایزنی‌‌هایی داشتند تا این اقدام غیرقانونی دولت ترکیه را به آنها متذکر شده و از طرف مقابل بخواهند نسبت به اجرای قانون و تفاهمنامه‌های قبلی دو طرف متعهد باشد. ‌ایران حتی از طرف ترکیه‌ای خواست‌ یکی از مسئولان خود را به ایران بفرستد و در این باره مذاکره شود که طرف ترک استقبال نکرد.

‌‌عطرچیان با اشاره به مصرف سوخت ارزان ایران توسط کامیون‌های ترک و اینکه حاضر به پرداخت مابه‌التفاوت قیمت سوخت ارزان ایران نشده‌اند، ‌گفت: ‌‌ترکیه‌ بر این اساس درخواست داده بود ایران مخزن سوخت کامیون‌های آنها در مرز ایران را پلمب کند و ما برنامه‌ریزی کرد‌ه‌ایم که این پلمب انجام شود.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه در حال حاضر مقدمات کار پلمب مخازن سوخت کامیون‌های ترک در کشور را فراهم می‌کنیم، افزود: باید با سازمان‌های دیگر نیز هماهنگی ایجاد شود که در حال هماهنگی با ارگان‌‌های دیگر نظیر‌ گمرک جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی، شرکت نفت و استانداری‌ها هستیم.

وی ادامه داد:‌ توافقاتی با گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایر ارگان‌های ذیربط در مرزها انجام می‌دهیم تا به محض انجام و اتمام توافقات، پلمپ مخازن سوخت کامیون‌های ترکیه‌ای آغاز شود.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: در حال انجام مکاتبات مختلف و توافقات نهایی با همه ارگان‌های دست‌اندرکار در نقاط مرزی هستیم تا موضوع پلمپ مخازن سوخت کامیون‌‌های ترکیه‌ای آغاز شود.

وی با بیان اینکه این هماهنگی با ارگان‌های مختلف تا حدی زمان‌بر است، بیان کرد: قطعاً بلافاصله پس از هماهنگی با تمام ارگان‌ها موضوع پلمپ مخازن سوخت کامیون‌های ترکیه‌ای آغاز می‌شود.

پلمپ در بدو ورود و بررسی سلامت پلمب‌ها در نقاط مرزی خروجی/ برخورد جدی با قانون‌شکنان ‌

عطرچیان اظهارداشت: در این راستا کامیون‌های ترک باید سوخت مورد نیاز خود را از بیرون از مرز‌‌های ایران تهیه کرده و پس از ورود به مرزهای ایران، مخازن سوخت آنها پلمپ می‌شود و پس از آن می‌توانند کالای خود را وارد ایران کرده و هنگام خروج از مرز‌های ایران نیز، نیز پلمپ مخازن سوخت این کامیون‌ها چک و بررسی می‌شود.

وی یادآور شد: قطعاً ‌پلمپ مخازن سوخت کامیون‌های ترکیه در یک مرز نخواهد بود، بلکه غیر از مرز بازرگان، در دیگر مرزهای کشور نیز این موضوع بررسی می‌شود. در حال رایزنی هستیم تا در تمام مرزها این آمادگی ایجاد شود.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه این تجربه جدیدی است که پس از مدت‌ها آغاز شده است، اظهارداشت: حدود ۱۵ سال پیش نیز این موضوع در مرز‌های ایران اجرا می‌شود و مخازن سوخت کامیون‌‌های ترکیه در بدو ورود به کشور پلمپ شده و پس از خروج سلامت پلمپ بررسی می‌شود.

وی اضافه کرد: برخی از کامیون‌ها بیش از یک مخزن سوخت دارند که در حال برنامه‌ریزی هستیم در مبدا ورود مخزن سوخت و مجاری احتمالی به دقت بررسی و پلمپ شود و در مرز خروجی نیز دوباره مخزن بررسی شده و سلامت پلمپ چک شود تا اجازه خروج داده شود.

وی تأکید کرد: در صورتی که پلمپ دستکاری شده باشد و یا سوختگیری از مجاری دیگر انجام شود، قانون شکنی محسوب شده و قوانین قاچاق کالا و ارز برای قانون‌شکن اعمال می‌شود.

انتخاب چهار مسیر جایگزین/ بررسی هزینه و فایده مسیر‌ها

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری اظهار داشت: در حال حاضر مسیرهای جایگزین در نظر گرفته شده است و انتخاب این مسیرها بر عهده صاحبان کالاست که کدام مسیر را انتخاب کنند البته هر مسیر هزینه‌های خاص خود را دارد.

وی بیان کرد: این چهار مسیر شامل مسیرهای «دریای سیاه - بلغارستان»، «آذربایجان»، «ارمنستان - گرجستان - دریای سیاه» و مسیر «روسیه - بلاروس - اروپای مرکزی» است.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: البته یک مسیر دریایی هم از بندرعباس به بنادر آلمان و کشورهای منطقه نیز در دست بررسی است که قابلیت جابه‌جایی کانتینرهای ۴۰ فوتی در این مسیر دارد.

عطرچیان اضافه کرد: هرکدام از این مسیرها هزینه و فایده خود را دارد و قیمت‌های آن متفاوت است اما ما به عنوان دولت نمی‌توانیم دستور دهیم صاحب کالا از چه مسیری استفاده کند و این بر عهده شرکت‌‌ها و صاحبان کالا است.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری