کد خبر: 14027

قم خبر گزارش می دهد:

استان قم جزء 5 استان برتر کشور در اضافه وزن و چاقی است که عدم تحرک و مصرف بیش از حد انرژی منجر به این معضل شده است.

به گزارش قم خبر؛ امام صادق (ع) توصیه فرمودند: از چاق شدن همانند خوک هایی که
برای ذبح نگهداری می شوند، بپرهیزید.
 
یک سوم مردم ایران دچار اضافه وزن و چاق هستند
 
به گفته رییس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران، یک سوم جمعیت کشور معادل ۲۵ میلیون نفر دارای اضافه وزن و یا چاقی هستند که از این تعداد ۴۳ درصد را مردان و ۵۷ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. و 8 میلیون نفر از 25 میلیون نفر مبتلا به چاقی و 17 میلیون نفر مبتلا به اضافه وزن هستند.
 
در کشورهای آفریقایی آمار کم وزنی بیشتر از چاقی است و در کشورهای پیشرفته دنیا مانند آمریکا حدود 60 تا 70 درصد مبتلا به چاقی و یا اضافه وزن هستند که این آمار در مورد اضافه وزن با کشور ما یکسان و در مورد چاقی حدود 10 درصد بیشتر است.
 
پایان جنگ جهانی دوم پایان کم وزنی
 
علت این که چاقی به عنوان یکی بیماری خاص در نظر گرفته می‌شود، شیوع فزاینده آن در ایران و جهان است؛ تا پایان جنگ جهانی دوم مردم جهان بیشتر از کم وزنی به دلیل نبود امکانات صنعتی و کمبود غذا رنج می‌بردند اما پس از پایان این دوره با توجه به توسعه کشورها، ماشینی شدن زندگی، افزایش تولید مواد غذایی، در دسترس بودن آن در تمام فصول سال و بی تحرکی مردم مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان رو به افزایش گذاشت.
 
نماد توده بدنی از شاخص‌های تعیین اضافه وزن و چاقی است به گونه‌ای که اگر وزن فرد به کیلوگرم بر قد به متر تقسیم شود و به توان 2 برسد و عدد به دست آمده کمتر از 25 باشد طبیعی، بالای 25 تا 30 مبتلا به اضافه وزن، بالاتر از 30 مبتلا به چاقی، 30 تا 35 مبتلا به چاقی درجه یک، 35 تا 40 دارای چاقی درجه دو و 40 به بالا دارای چاقی مفرط است.
 
میزان مرگ و میر در افراد چاق بیشتر است
 
میزان مرگ و میر در افراد دارای چاقی و یا چاقی مفرط 2.5 تا 3 درصد نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر است. میزان مرگ و میر ناشی از چاقی را نمی‌توان به درستی تخمین زد زیرا بیشتر عوارض ناشی از چاقی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت منجر به مرگ افراد می‌شود.
 
بیشتر عوامل محیطی مانند کم تحرکی و مصرف زیاد موادغذایی در بروز چاقی موثر است و علل ژنتیکی نیز تا زمانی که علل محیطی فراهم نباشد، نمی‌تواند تاثیر چندانی داشته باشد.
 
تغییر شیوه زندگی مناسب‌ترین راه در پیشگیری از بروز چاقی است و در صورت بروز مشکل چاقی نیز برای درمان آن بهترین روش تغییر شیوه زندگی با افزایش تحرک و کمتر مصرف کردن مواد غذایی است.
 
عوارض جبران ناپذیر داروهای لاغری
 
قوی‌ترین داروهای لاغری تنها می تواند 7 تا 8 کیلو وزن افراد را کاهش دهد اما استفاده از آنها فرد را با عوارض جبران‌ناپذیری روبه رو می‌کند.
تمهیدات دولتی برای کم کالری و کم چربی کردن مواد غذایی مانند فست فودها و همچنین افزایش آموزش عمومی در مورد مسایل مربوط به چاقی در کاهش آمار مبتلایان به چاقی در کشور بسیار موثر خواهد بود.
 
اما در بعضی از شهرهای کشور یکی از دلایل چاقی و اضافه وزن مصرف بیش از حد از فست فود و غذاهای انگشتی است که عدم تحرک و ورزش نکردن باعث چاقی می شود در حال حاضر استان قم جزء استان هایی است که روزانه گویا مغازه های ساندویچی و فست فودی مثل قارچ در این شهر رشد می کند.
 
چاقی نتیجه عدم تحرک
 
علی اکبر حق ویسی بااشاره به اینکه استان قم جزء 5 استان برتر کشور در اضافه وزن و چاقی است، می گوید: عدم تحرک و مصرف و دریافت بیش از حد انرژی در طول روز باعث اضافه وزن و چاقی می شود.
 
پیامبر خدا (ص) فرمود: به پسرانتان شنا و تیراندازی را آموزش دهید.
 
ورزش به شما کمک خواهد کرد تا چربی از دست داده و لاغر شوید. اما باید دلایل مهم بیشتری برای ورزش کردن وجود داشته باشد. شما نه تنها برای کسب و حفظ سلامتی ورزش بلکه برای زندگی و زندگی کردن ورزش می کنید.
زیرا ورزش کردن به طول عمر بیشتر می افزاید؛ استخوان ساز است و...
 
استفاده ازغذاهای انگشتی و فست فودی عاملی برای چاقی
 
این کارشناس تغذیه معتقد است: غذاهای انگشتی و فست فود نیز عاملی برای چاقی و داشتن اضافه وزن در مردم قم است.
 
ملک الشعرای بهار چه خوب گفته است «تن زنده والا به ورزندگی است/ که ورزندگی مایه ی زندگی است/ به ورزش گرای و سرافراز باش/ که فرجام سستی سرافکندگی است/ ز ورزش میاسای و کوشنده باش/ که بنیاد گیتی به کوشندگی است»
 
انتهای پیام/

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری