کد خبر: 16029

قم خبر گزارش می دهد:

کارشناس مسئول تغذیه و نوسنده اصلی کتاب خوراکی های بومی ایران از چاپ سه هزار نسخه از کتاب خوراکی های بومی ایران تا پایان سال 93 خبر داد.

به گزارش قم خبر، غذا اگربه نسبت نیاز شکم مصرف شود باانواع بیماری روبرو خواهیم شد نیاز شکم یعنی اینکه به خواسته ها ومواد غذایی که شکم می پسندد توجه کنیم. در اهمیت دادن به نیاز شکم انرژی زیادی دریافت می کنیم که اگر می خواهیم به دور از عارضه بیماری های دیابت، چاقی، دیسک کمر، سرطان ،پرخاشگری و... باشیم، باید از نیاز شکم (فست فود،پفک، چیپس، نوشابه)بگذریم وبه نیاز سلول وبدن توجه کنیم.
 
نیاز سلول یعنی اینکه سلول های بدن ما از موادغذایی تامین می شوند،که این مواد غذایی باید از 6گروه غذایی غلات، لبنیات گوشت، چربی ها ،میوه جات ،سبزیجات که هرکدام باید به مقدار کافی به سلول های بدن برسند.
 
کشور ایران مکتب آشپزی جهان
 
بیش از صد سال پیش 3 کشور روم، چین و ایران  به عنوان مکتب مادر آشپزی جهان مطرح بودند که رفته رفته با گذشت زمان کشور روم و چین برنامه غذایی خودشان را ترویج و گسترش داده اند اما متاسفانه کشور ما که سه کشور هندوستان، ترک ها و عربستان از فرهنگ غذایی ایران استفاده می کردند رفته رفته به نابودی و نیستی رفته و فرهنگ غذایی ایرانی گم شده است و جایش را به فرهنگ غذایی غربی داده است.
علی اکبر حق ویسی بابیان اینکه نگرانی ما این بود که فرهنگ غذایی کشورمان داشت گم می شد، اظهار می کند: از سال 91 تصمیم گرفتیم ازغذاهای اصیل و قدیمی شهرمان با اطلاع شویم در همین راستا از روستاهای استان قم شروع کردیم به پرس و جو کردن از غذاهای اصیل و قدیمی که استفاده می کردند و از افرادی که 80یا 90 سال عمر کرده بودند پرسیدیم چه مواد غذایی مصرف می کردید که طول عمر شما زیاد شده و در قدیم غذای اصلی شما چه بوده، از چه موادی تشکیل شده، ترکیبات و روش بخت و اسم غذا چیست. که تا این مرحله از اطلاعات به برنامه آشپزی بر می گردد، آمدیم این غذاها را به صورت علمی بررسی کردیم، که در این بررسی توصیه های بهداشتی و دستور پخت بعضی از غذاها را تغییر دادیم.
 
کتاب خوراکی های بومی ایران، فرهنگ صحیح غذا در مقابل فست فودها و
غذاهای غربی
 
کارشناس مسئول تغذیه و نوسنده اصلی کتاب خوراکی های بومی ایران  می افزاید: ترکیبات این غذاها را وارد نرم افزار مواد غذایی که برای کشور آمریکا بود قراردادیم و آن نرم افزار مشخص کرد چه میزان این غذاها با این نوع ترکیبات انرژی دارد و با این وعده غذایی چند درصد مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین می شود.
 
وی تفاوت این کتاب را با دیگر کتاب های تغذیه بیان می کند: نظر متخصصان تغذیه در مورد غذاها مورد نظر آمده است و آن ها بر اساس رده های سنی و گروه های مختلف، وضعیت افراد را تعیین کرده اند.مثلا گفته اند اگر افراد اضافه وزن، دیابت یا چربی دارند این غذا را مصرف نکنند.و در کل هم خوبی ها هم بدی های غذاها در این کتاب آمده است.
 
حق ویسی خاطرنشان می کند: بعد از اتمام کار این کتاب را به دفتر بهبود تغذیه جامعه بردیم که بعد از مشورت با گروه علمی گفتند این کتاب را کشوری بنوسید.که در این دو سال از همه استان ها غذاهای اصیل و قدیمی را جمع آروی کردیم و دو نسخه از این کتاب را تهیه کردیم که با توجه به شعار سال 93 "ا قتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی" فرهنگ صحیح غذا و تغذیه را در مقابل فست فودها و غذاهای غربی تهیه کردیم.
 
کارشناس مسئول تغذیه و نوسنده اصلی کتاب خوراکی های بومی ایران، تصریح می کند: معاون بهداشتی وزیر بهداشت کشور دکتر سیاری وقتی کتاب خوراکی های بومی ایران را مطالعه کردند در باره این کتاب گفتند" این کتاب گنجینه ملی تغذیه ایران است"
 
چاپ کتاب خوراکی های بومی ایران تا پایان سال 93
 
به گفته وی همیشه با وضو شروع به نوشتن این کتاب کردم و من به عنوان یک کارشناس مسئول تغذیه بسیجی، بسیجی وار این کتاب را نوشتم.
 
حق ویسی به اهداف تهیه کتاب خوراکی های بومی ایران اشاره می کند و می گوید: هدف ما از تهیه این کتاب این بوده است که غذاهای سنتی را در کشور پیدا و اصلاح کنیم و رستوران های غذاهای سنتی ایجاد شود و ترویج پیدا کند و اگر خدایی نکرده در یکی از شهرهای کشورمان مشکلی پیش آمد(مثل زلزله) با فرهنگ غذایی آن جامعه آشنا باشیم و در حج هم می توانیم با استفاده از این کتاب و آشنایی با فرهنگ غذایی هر شهر، عذای مورد نیاز زائران هر شهر را تهیه کنیم.
 
این کارشناس تغذیه یادآوری می کند: در مرحله اول که تا پایان سال 93 است قصد داریم 3 هزار نسخه از این کتاب چاب شود.
 
انتهای پیام/

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری