دبیر مجمع اسلام ناب گفت: هنر بزرگ امام «مردمی کردن دغدغه فلسطین» بود، راهپیمایی خوب است اما باید از شیوههای مختلف برای افزایش تاثیر راهپیمایی در مبارزه با استکبار استفاده کرد.

به گزارش قم خبر به نقل از فارس َ، رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر به عادت خوی وحشیگری خود برای چندمین بار متوالی طی سالهای گذشته به غزه حمله کرده و زنان و کودکان زیادی را مورد هدف گلوله خود قرار داد، هرچند که چند روزی است فلسطین در آتش بس به سر میبرد اما با تجربهای که طی سالهای متمادی از اشغالگری فلسطین به دست آوردهایم خوب میدانیم همانطور که این جنگ نخستین جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین نبوده آخرین آن هم نخواهد بود.
اما ما به عنوان یک مسلمان ایرانی که رهبر کبیر انقلابمان میفرماید «این تکلیف همه مسلمانان است که قدس را آزاد کنند و شر این جرثومه فساد را از سر بلاد اسلامی قطع کنند» به جز راهپیمایی چه اقدامی برای حمایت از فلسطین و مردم آن کردهایم؟ در همین راستا گفتوگویی با محمد بهرامی دبیر مجمع اسلام ناب داشتهایم که در زیر میخوانید:
فارس: چه راههایی برای کمک ایرانیان به فلسطین وجود دارد؟
بهرامی: قطعا راههای زیادی وجود دارد. دشمن اول مردم ایران در درون کشور اسرائیل است چراکه اساساً وجود آن را نامشروع دانسته و به این جهت هیچ ارتباطی با او نداریم. عدهای فکر میکنند چون رابطهای با آنها در ظاهر وجود ندارد پس راهی برای ضربه زدن به اسرائیل نیست، باید در جواب این افراد گفت راههای زیادی برای ضربه زدن وجود دارد که به آنها بیتوجه هستیم. برای این که این راهها را بدانیم باید چند چیز را در درون خود تغییر دهیم.
ابتدا تغییر نوع نگاهمان به جنگ و جبهه، یعنی آیا این جنگ را فقط یک جنگ داخلی در منطقه جغرافیایی به نام فلسطین بر سر چند تونل و موشک و بین دو گروه نظامی حماس و ارتش رژیم صهیونیستی میدانیم یا فراتر از آن؟ اگر نگاهمان به این جنگ اینگونه باشد کار چندانی نمیتوانیم انجام دهیم، رهبری در این مورد میگوید «کسی که مسئله فلسطین را مساله منطقهای و شخصی میبینید دچار خواب خرگوشی است که پدر ملتها را تا به حالا درآورده!». اما اگر نگاهمان به این جنگ فراتر از اینها بوده و گسترهاش را وسیعتر از زمان و مکان بدانیم که بین دو جبهه استکبار و مقاومت صورت گرفته و در طول تاریخ خصوصا بعد از شکلگیری استعمار جدید در جریان است، کارهای زیادی در این جنگ هم به طور عام علیه استکبار و سران آن و هم به طور خاص علیه اسرائیل و به نفع مقاومت و حماس میتوانیم انجام دهیم. اگر بخواهیم مصداقیتر صحبت کنیم الان جنگ مجازی بزرگی بین حماس و اسرائیل و در مقیاس گستردهتر بین طرفداران جبهه استکبار و مقاومت در جریان است، یعنی جنگ صرفا در غزه و شعاع اطراف آن نیست.
رژیم صهیونیستی در حالی که شدت قساوت و جنایتش لقب کودککش را به وی داده در عرصه مجازی به گونهای شبهه آفرینی و مظلومنمایی کرده است که این دروغها برای بسیاری از مردم جهان القاء شده که حماس جنایتکار و آغازگر جنگ بوده و روند زندگی مردم را مختل کرده است. علاوه بر این طی سالهای اخیر القاعده، داعش و هالیوود از مسلمین و اسلام برای مردم جهان بهویژه غربیها، تروریستهایی ساختهاند که ملتها را مورد ترور قرار میدهند، با توجه به این زمینه حماس را که یک گروه مسلمان محسوب میشود به راحتی به عنوان جنایتکار و تروریست میپذیرند و وحشیگریهای عوامل رژیم صهیونیستی را در دفاع از خود مشروع پنداشته و در مقابل این جنایات سکوت اختیار میکنند. در واقع اگر جنگ را محدود و منحصر نکرده و تمام ابعاد و بزرگی آن را ببینیم جایگاه و وظیفه خود را در این جنگ پیدا خواهیم کرد.
حال که جزئیات جنگ، جبهه و گستردگی آن مشخص شده باید همفکران و همرزمان خود را در این نبرد شناسایی کرده تا بتوانیم با همکاری یکدیگر اقدامات لازم را انجام دهیم که این مستلزم شناسایی فعالان مردمی حامی فلسطین در سراسر دنیاست، حملات اسرائیل به غزه فرصت خوبی برای همبستگی گروههای مدافع حقوق بشر است تا جایی که گروهها، تشکلها و موسسات مختلف کوچک و بزرگ مردمی طی جنگ غزه فعالتر شده و وارد صحنه شدند که این زمانها فرصت مناسبی برای ارتباط گیری و اجرای برنامههای همزمان و مشترک در سرتاسر دنیا بوده و تاثیر بیشتر و عمیقتری نسبت به کارهای انفرادی دارد و حتی بدین طریق میتوان در مراحل بعدی اسلام ناب را به آنها نشان داده و دید غلطی که نسبت به اسلام دشمنان به وجود آوردهاند را عوض کرد.
فارس: یعنی این موضوع وجه اشتراکی برای ارتباط بیشتر با دنیا قرار گیرد؟
در دنیای فعلی مقاومت و فلسطین و بغض از اسرائیل میتواند بهترین وجه اشتراک با دنیای اطراف باشد که حتی بتوان از این طریق جبهه مقاومت جهانی، هستههای مقاومت، بسیج بزرگ سربازان جهان اسلام که از بلندترین آرمانهای جهانی امام بود را تشکیل دهیم. امام خمینی در این باره میگفت «جنگ ما جنگ عقیده است و جغرافیا و مرز نمیشناسد و ما باید در جنگ اعتقادیمان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه بیاندازیم.» البته این کارها کار یک روزه نیست ولی گاهی فرصتها بهترین زمان برای این کارهاست و الان یکی از بهترین فرصتها برای این کار است تا با وجه اشتراک مظلومیت غزه همبستگی برای ایجاد بسیج بزرگ سربازان اسلام در جهان راهاندازی کنیم.
به این فرصتها در سالهای اخیر بیتوجه بودهایم چراکه اگر در جنگهای سالهای اخیر غزه و مقاومت این کار را شروع میکردیم اکنون در راستای برگزاری کار موثرتری به جز راهپیمایی بودیم. الان صدها تشکل مردمی در دنیا برای مردم غزه جدیتر از ما در ایران فعالیت میکنند، این کارها با یک فراخوان ساده صورت نگرفته و زحمتهای زیادی کشیده میشود چرا که در کشورهای دیگر مانند ایران شورای هماهنگی تبلیغات و ... برای این کارها وجود ندارد و سازمانهای دولتی همکاری نمیکنند.
اینها همان هستههای مقاومتی هستند که آرزوی داشتن آنها را داریم، اگر این هستهها متشکل شده و یک زنجیره واحد را تشکیل دهند دنیا را تکان خواهند داد نه فقط برای غزه بلکه برای اهداف بزرگی که برای تعالی جامعه انسانی به دنبال آن هستیم. نگاه امام راحل به این موضوع نیز همینگونه بود که دولتهای مرتجع کاری برای اسلام و عدالت و آزادگی و ظلم ستیزی نخواهند کرد و باید به سراغ ملتها برویم. در برههای که ارتباط با همه دنیا به سادگی صورت میگیرد باید از این فرصت به نفع خود استفاده کرده و از راهی که غربیهای برای تهاجم فرهنگی و رسیدن به منافع خود میخواهند استفاده کنند برای این کار و علیه غربیها استفاده کرد.
مجریان شبکههای تلویزیونی، نهادهای رسانهای، فعالان سیاسی، فعالان دانشجویی، تشکلهای فعال علیه استکبار جهانی و نهادهای زیادی در سراسر دنیا مقابل جبهه جریان مستکبر عبری، عربی، غربی قرار دارند که هیچ ارتباط و آگاهی از وجود آنها نداریم در حالی که برقراری ارتباط با آنها میتواند سرآغاز کارهای بزرگ و تاثیرگذاری از جمله افزایش عمق استراتژیک جمهوری اسلامی در دنیا باشد، در صورتی که برای حمایت از فلسطین و مردم آن تنها کاری که انجام میدهیم راهپیمایی است.
فارس: این صحبتها آیا نفی راهپیمایی و اثرات آن است؟
به هیچ وجه، این سئوال نفی راهپیمایی نیست، اتفاقا راهپیمایی ظرفیت و فرصت عظیمی برای بیان نفرت میلیونها ایرانی از اسرائیل و حمایتشان از فلسطین به جهانیان است و ماجرای فلسطین را همین تجمعات و راهپیماییها تا امروز زنده نگه داشته است. راهپیمایی بسیار موثر است اما نباید تنها راهکار ما باشد و فکر کنیم با رفتن به راهپیمایی وظیفه خود را تمام و کمال انجام دادهایم یا اینکه کار دیگری غیر از راهپیمایی نمیتوان انجام داد.
هنر حضرت امام تعیین روز قدس و راهپیمایی آن نبود، بلکه هنر بزرگ امام «مردمی کردن دغدغه فلسطین» بود. ایشان با این اقدام کاری کرد که موضوع قدس هیچگاه فراموش نشده و یک جبهه جهانی عظیمی متشکل از ملتها مختلف برای حمایت از فلسطین تشکیل شود. جالب است که سیاستمداران دنیا اخیرا روی به افکار عمومی و اهمیت نگاه های مردم و دیپلماسی مردمی آوردهاند در حالیکه امام سه دهه قبل این روش را معرفی و بهترین راه حمایت از قدس میداند که در نهایت به این طریق مردم را وارد مهمترین و سرنوشت سازترین موضوع جهان اسلام و مسلمانان میکند بهگونهای که هیچ قدرتی به سادگی قادر به مقابله با آن نیست.
لذا راهپیمایی خوب است اما باید در شیوهها و جهات مختلف دامنه لازم را پیدا کند تا مکملی برای افزایش تاثیر راهپیمایی در مبارزه با استکبار باشد
ارسال نظر