استان قم از مهمترین محورهای مواصلاتی ترانزیتی کشور محسوب میشود.
به گزارش قم خبر، گردشگری، صنایع و معادن، کشاورزی، دامپروری وصنایع دستی و سوغات ، از منابع مهم اقتصادی هر استانی است که استان قم نیز به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی در پیشرفت اقتصادی از استانهای برخوردار میباشد.
قم به جهت قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران و مجاورت با پایتخت همچنین قرار گرفتن در محور مواصلاتی 17 استان کشور سبب شده تا این شهر فرصتی باشد برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی.
وجود شهرکهای صنعتی، بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران، اقلیم خاص این منطقه از کشور عواملی است که زمینه را برای حضور سرمایه گذاران در این استان فراهم میکند.
قم رتبه ۲۲ جمعیتی را در کشور دارد و به بیان دیگر یک و۵۳ درصد جمعیت کشور در قم زندگی میکنند.
استان قم از مهمترین محورهای مواصلاتی ترانزیتی کشور محسوب میشود و سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر در قم آمد و رفت دارند که این مسئله نیز از دیگر ظرفیتهای مهم این استان به شمار میآید.
وضعیت اقتصادی و اجتماعی قم
بخش صنعت و خدمات ۹۴ درصد شاغلین را تحت پوشش خود قرار داده است که از این میان نیز بیش از 39 درصد شاغلین استان زمینه صنعت فعالیت میکنند.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نیز بارقهای از امید در توسعه اقتصادی استان محسوب میشود. در واقع این منطقه بندر خشک ایران محسوب میشود که واجد مزیتهایی برای سرمايه گذاري است.
فراهم بودن امكانات خريد و يا واگذاري زمين به منظور ساخت و ساز و فعالیتهای صنعتي ، تجاري ، اداري و خدماتي در منطقه، ايجاد صنايع توليدي، بسته بندي و خطوط مونتاژ در منطقه با بهره گيري از ارزش افزوده جهت انتقال تكنولوژي و اشتغال زايي، فراهم نمودن امكانات ذخيره سازي و عرضه مواد نفتي و مشتقات مربوط به داخل كشور و ترانزيت آن به مبادي خروجي از جمله این مزیتها است.
شهرک شکوهیه، سلفچگان، محمودآباد، چاپ و نشر، قنوات، الغدیر و شهرک صنعتی تخصصی ICT از جمله مهمترین شهرکهای اقتصادی و تولیدی فعال در استان قم است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته تلاش شده تا صنعت استان قم به سمت تخصصی شدن پیش برود.
اشتغال 40 هزار قمی در واحدهای صنعتی
رضوی از فعالیت بیش ۲ هزار واحد صنعتی در قم خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۰ هزار نفر در این استان به کار اشتغال دارند که با سرمایهگذاری و راهاندازی شهرکهای صنعتی و مجاورت با بازار صنعتی امکان رشد صنعت فراهم است.
رضوی منطقه اقتصادی سلفچگان را یکی از ظرفیتهای مهم استان میداند و میگوید: منطقه اقتصادی سلفچگان فرصتی است که میتوان از آن برای سرمایه گذاری بهره برد. چرا که این منطقه جایگاه ویژه ای را برای اقتصاد قم فراهم کرده است.
معاون برنامهریزی استاندار قم با بیان اینکه این استان برای همکاری با سرمایهگذاران داخلی و خارجی آمادگی همکاری داردمی فزاید: استان قم در سال ۹۲ محصولات صنعتی خود را به کشورهای جهان صادر کرد که مهمترین کشورهای بازار هدف چین، امارات، ترکیه، پاکستان و افغانستان بودند.
وی فعالیتها و برنامهریزیهای صورت گرفته برای سرمایه گذاری بخش خصوصی را مورد توجه قرار میدهد و تصریح میکند: دامداری، گردشگری و صنایع دستی استان قم از دیگر ظرفیتهایی است باید مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.
انتهای پیام/
ارسال نظر