کد خبر: 1903

قائم‌مقام بانک مرکزی تاکید کرد: در حال حاضر برای پرداخت تسهیلات ازدواج به دلیل منابع محدود با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم.

به گزارش قم خبر؛ اکبر کمیجانی در گفت‌وگوی کوتاه با «تراز» درباره تسهیلات قرض‌الحسنه وام ازدواج و بلاتکلیفی جوانان در این زمینه اظهار داشت: هم‌اکنون مساله اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج مساله تازه‌ای نیست و ما مدت‌ها است که با این مشکل روبه‌رو هستیم.


وی در پاسخ به این پرسش که برخی از نمایندگان معتقدند که پرداخت وام ازدواج عملا از دستور کار بانک مرکزی خارج شده است، تاکید کرد: اصلا چنین موضوعی صحت ندارد و ما به‌دنبال راهکارهایی برای اعطای تسهیلات ازدواج هستیم.

قائم‌مقام بانک مرکزی با تاکید بر این‌که برای پرداخت تسهیلات ازدواج به دلیل منابع محدود با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم، افزود: دلیل عدم اعطای تسهیلات ازدواج، تکلیف‌های بسیاری است که در زمینه سپرده‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها ایجاد شده و همین موضوع، به بانک‌ها اصلا زمان نمی‌دهد تا بتوانند منابع مورد نیاز برای پرداخت وام ازدواج را تامین کنند.

قائم‌مقام بانک مرکزی متذکر شد: تسهیلات ازدواج براساس منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها پرداخت می‌شود و هم‌اکنون ما با تعداد زیاد متقاضیان و منابع پایین بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات مواجه هستیم.

کمیجانی با تاکید بر این‌که پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه باید ساماندهی شود، عنوان کرد: با این حال، هم‌اکنون براساس وظیفه‌ای که دولت به بانک مرکزی داده است، ما موظف شده‌ایم که مشکلات پرداخت تسهیلات ازدواج را حل کنیم.

وی با تاکید بر این‌که در حا حاضر به‌دنبال یافتن راهکارهایی برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج هستیم، عنوان کرد: راهکارهای مختلفی هم‌اکنون در سطوح کارشناسی مطرح است که ما این راهکارها را به دولت ارائه خواهیم داد و انتظار داریم در نهایت به نتیجه درستی برای پرداخت تسهیلات ازدواج برسیم.

قائم‌مقام بانک مرکزی با بیان این‌که هم‌اکنون برای اعطای تسهیلات ازدواج به یک میلیون و ۱۴۳ هزار و ۶۰ متقاضی نیازمند ۶۰ هزار میلیارد ریال منابع هستیم، تصریح کرد: این موضوع جزو اولویت‌های کشور باید باشد و به طور قطع در جهت کاهش صف انتظار برای دریافت تسهیلات ازدواج حرکت خواهیم کرد.

هم‌اکنون ۱۵ بانک رفاه، مسکن، ملت، ملی، کشاورزی، تجارت، صادرات، پست بانک، توسعه تعاون، پارسیان، سامان، قرض‌الحسنه مهر ایران، حکمت ایرانیان، دی و سپه و همچنین صندوق مهر امام‌رضا(ع) به سامانه پرداخت تسهیلات ازدواج متصل هستند.

پیشنهاداتی که برای پرداخت تسهیلات ازدواج مطرح است، این‌که با توجه به کمبود منابع قرض‌الحسنه، پرداخت وام ازدواج از محل منابع عادی بانک‌ها انجام شود؛ به شرط این‌که دولت یارانه سود تسهیلات را به صورت نقدی پرداخت کند. پیشنهاد دیگر این است که دولت وجوه اداره شده‌ای را به این امر تخصیص دهد و معادل آن را نیز بانک‌ها اختصاص دهند و این رقم برای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج در نظر گرفته شود. پیشنهاد سوم نیز این است که دولت لایحه ای به مجلس شورای اسلامی بدهد و بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به وام قرض الحسنه ازدواج اختصاص یابد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری