عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق گفت: آزاد سازی استان صلاح الدین فقط به چند ساعت زمان نیاز دارد.

 

به گزارش قم خبر ، در روزهای اخیر داعش تحرکاتی را در مناطقی از شمال و شمال غرب عراق آغاز کرده و به مدد تسلیحات رسیده از برخی کشورهای منطقه مناطقی از عراق را به اشغال خود در آورده است. متعاقب تحرکات داعش، ارتش عراق مناطقی را از این گروه بازپس گرفته است. آنچه می خوانید رویدادهای مهم روز دوشنبه دوم تير در عراق است:


۱۵:۴۲ - کشته شدن قاضی که صدام را به اعدام محکوم کرد

گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مدعی شد "رئوف عبدالرحمن" قاضی عراقی را که حکم اعدام "صدام" دیکتاتور پیشین عراق را در سال ۲۰۰۶ صادر کرد، ربوده است.
بر اساس این ادعا که هنوز از سوی دولت عراق تایید نشده، این قاضی دو روز پس از ربوده شدن در روز شانزدهم ژوئن توسط تروریستهای داعش به دار آویخته شده است.

۱۵:۲۶- سقوط شهر تلعفر تکذیب شد / به گزارش شبکه العراقیه، "قاسم عطا"، سخنگوی نیروهای مسلح عراق سقوط شهر "تلعفر" در استان نینوا در شمال این کشور را تکذیب کرد.

کشته شدن ۱۰۴ تروریست در بغداد

۱۵:۱۹ -
به گزارش «شفق نیوز»، فرماندهی عملیات بغداد امروز از کشته شدن ۱۰۴ تروریست در عملیات‌های مختلف در بغداد خبر داد و گفت در این میان ۳۱ نفر زخمی و ۸۲ تروریست دیگر دستگیر شده‌اند. «سعد معن» سخنگوی فرماندهی عملیات بغداد گفت: علاوه بر کشته شدن این افراد، ۱۷ خودروی تروریست‌ها نیز نابود شده است.

۱۵:۰۴ - روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی با اشاره به سفر «جان کری» وزیر خارجه آمریکا به بغداد تأکید کرد: وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با این هدف وارد بغداد شد که عراقی ها را وادار سازد ضمن کنار گذاشتن اختلافات فرقه ای، دولتی جدید و فراگیر تشکیل دهند.

۱۵:۰۲- "ابو قتاده"، از سركردگان داعش كشته شد / به گزارش خبرگزاري "العهد"، وي در درگيري امروز با ارتش عراق در منطقه "بيجي" كشته شد.

کشف مواد غذایی با بسته‌بندی اسرائیلی در اردوگاه‌های داعش

۱۴:۴۴ -
منابع محلی اعلام کردند که با پاکسازی بخش‌هایی از مناطق تحت کنترل داعش در موصل و کرکوک مواد غذایی و تجهیزات اسرائیلی کشف شده است. جزئیات بیشتری از نوع تجهیزات و مناطقی که این اقلام در آنها کشف شده، منتشر نشده است.

۱۴:۳۸- شوراي روابط خارجي: داعش به بهانه‌اي براي امتيازگيري اوباما از مالکي تبديل شده است / اندیشکده «امریکن انترپرایز» در یادداشتی به قلم «متئو مک اینس» و «اشتون گیلمور» نوشت: تصرف احتمالی بغداد تهدیدی خطرناک برای امنیت ملی آمریکا و هم‌پیمانانش محسوب می‌شود.

۱۴:۳۶ - صدها نفر از اتباع سوریه و عراق به همراه شهروندان بلژیکی برای محکوم کردن سیاست‌های آل‌سعود در حمایت از گروه‌های تروریستی و تلاش برای ایجاد آشوب و کشتار در عراق و سوریه، در برابر سفارت رژیم عربستان در بروکسل پایتخت بلژیک تظاهرات کردند.

۱۳:۵۰- نیمی از منطقه "العظیم" استان دیاله عراق بازپس گرفته شد / به گزارش العراقیه، نیروهای امنیتی و عشایر عراق بیش از نیمی از منطقه "العظیم" در استان دیاله را بازپس گرفته و ده‌ها تروریست داعش را از پای درآوردند.

۱۳:۳۱- ۷۰ زندانی عراقی در حمله افراد مسلح در شرق حله کشته شدند / منابع پلیس محلی استان بابل عراق از کشته شدن ۷۰ زندانی توسط افراد مسلح هنگام ماموریت نیروهای امنیتی در انتقال این زندانیان به زندان الناصریه در شرق حله خبر دادند.

۱۳:۲۶- دیدار وزیر خارجه آمریکا با نخست‌وزیر عراق از دقایقی قبل آغاز شد / به گزارش "ان‌بی‌سی"، دیدار جان کری و نوری المالکی از لحظاتی قبل در بغداد در حال پیگیری است.

۱۳:۲۲ - یک هنگ از داوطلبان مبارزه با داعش در سامرا، حمله صبح امروز تروریست‌ها به یک منطقه در این شهر را خنثی کردند و ۲۰ عضو داعش را به قتل رساندند.

تروریست‌ها اعضای یک خانواده ۶ نفره در بغداد را به گلوله بستند

۱۳:۱۳ -
به گزارش پایگاه خبری «السومریة نیوز»، یک منبع آگاه در پلیس عراق اعلام کرد که یک گروه مسلح ناشناس اعضای یک خانواده ۶ نفره را در شمال بغداد به قتل رساند.

«جان کری» با «نوری المالکی» دیدار کرد

۱۲:۵۹ - «جان کری» وزیر خارجه آمریکا صبح امروز در سفری از پیش اعلام نشده، وارد بغداد شد تا با مقامات عراقی درباره بحران اخیر این کشور گفت‌وگو کند. وی لحظاتی پیش با «نوری المالکی» نخست‌وزیر دیدار و گفت‌وگو کرد.

۱۲:۱۹- سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق: عقب‌نشینی ارتش از برخی شهرها تاکتیکی است / به گزارش پایگاه مجلس اعلای اسلامی عراق، سرلشکر قاسم عطا افزود: عقب‌نشینی ارتش عراق از برخی مناطق استان الانبار تاکتیکی و هدف آن هماهنگ کردن نیروها برای حمله‌ای همه‌جانبه است.

۱۱:۳۵ - به گزارش پایگاه خبری «وردنا»، «عباس البیاتی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از طرح حمله به مواضع داعش در موصل با هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی خبر داد. وی اظهار داشت: مواضع گروه تروریستی موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام» با هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی بمباران خواهند شد.

۱۱:۲۸ - جان کری در سفری غیر منتظره وارد بغداد شد / شبکه الجزیره لحظاتی قبل از ورود جان کری، وزیر خارجه آمریکا به بغداد برای بررسی تحولات عراق خبر داد.

فرزند آیت‌الله سیستانی به «مدافعان حرم سامرا» پیوست

۱۰:۳۹ - در حالی که شمار داوطلبان جنگ با داعش به ۲.۵ میلیون نفر رسیده،یک منبع امنیتی خبر داد که «سیدمحمدباقر سیستانی» فرزند مرجعیت عالی شیعیان در عراق در کنار داوطلبان حمایت از مرقدهای مطهر در سامرا قرار گرفته است. به گزارش پایگاه خبری «الکاتب» یک منبع آگاه امنیتی که خواست نامش فاش نشود گفت که سید محمدباقر سیستانی دو روز پیش همراه با گروهی از داوطلبان پیوستن به دستگاه‌های امنیتی وارد سامراء شده است. این منبع افزود که گروه همراه وی حدود پانصد نفر از داوطلبان بوده‌اند.

تکذیب آتش بس میان نیروهای پیشمرگه کردستان و داعش

۱۰:۲۶ - معاون وزیر نیروهای پیشمرگه کردستان عراق اخبار منتشر شده‌ در برخی از رسانه‌ها درخصوص گفت‌وگوی میان این نیروها با داعش و اعلام آتش میان طرفین را تکذیب کرد. «انور حاجی عثمان» درباره شایعه اعلام آتش‌بس میان نیروهای پیشمرگه و گروه‌های مسلح تندرو، از جمله داعش در مناطق مورد مناقشه‌ عراق گفت: چیزی به نام آتش بس در میان نیست، چراکه نمی شود با داعش و تروریستها سازش و مصالحه کرد. حاجی عثمان تصریح کرد: شیوخ عرب منطقه‌ درگیری میان نیروهای پیشمرگه و داعش از ما خواسته‌اند که‌ به‌ آنها خسارتی وارد نگردد و ما نیز متقابلاً درخواست کرده‌ایم که اجازه‌ ندهند از سکونتگاه‌هایشان به‌ نیروهای پیشمرگه حمله‌ شود که‌ ناچار به‌ پاسخ شویم.

درگیری‌های ارتش عراق و داعش در تلعفر ادامه دارد

۱۰:۱۰ -
 شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از یک مقام امنیتی عراق اعلام کرد که درگیری افراد مسلح با نیروهای ارتش عراق در شهر راهبردی تلعفر هنوز ادامه دارد. تلعفر شهری در ۷۰ کیلومتری شمال غرب شهر موصل، مرکز استان نینواست که در ۶۰ کیلومتری مرز با سوریه واقع شده است. سی ان ان به نقل از این مقام امنیتی عراقی که به هویت وی اشاره‌ای نکرد، ادعا کرد که عناصر داعش موفق شده‌اند پایگاه هوایی ارتش در تلعفر را عصر دیروز یکشنبه در اختیار بگیرند.

۵ پلیس عراق از جمله یک افسر بلند پایه کشته شدند

۰۹:۴۳ -
عناصر گروهک داعش در درگیری با نیروهای ارتش و پلیس عراق، یک افسر بلند پایه پلیس عراق را در غرب بغداد ترور کردند. افراد مسلح با حمله به «حقی اسماعیل» وی را در منطقه الدوانم در «الشعله» در شمال غرب پایتخت ترور کردند که وی در همان محل حادثه جان خود را از دست داد.  از طرف دیگر، یک منبع دیگر در پلیس صلاح الدین اعلام کرد که چهار نیروی پلیس این شهر در حمله افراد مسلح کشته شدند و یک نفر دیگر زخمی شد.

۰۹:۳۸- نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا با محوریت "عراق و اوکراین"، امروز برگزار می‌شود / خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد: بحران عراق و اوکراین مهمترین محور گفتگوهای امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ است و همچنین قرار است درباره روابط با روسیه و تحریم‌های احتمالی ضد مسکو بحث شود.

سفر جان کری به عراق

۰۹:۲۹
- به گزارش روزنامه انگلیسی "الحیاه"، وزیر خارجه آمریکا طی دو روز آینده برای بررسی تحولات عراق به این کشور سفر می‌کند.

صلاح‌الدین به زودی آزاد می‌شود

۰۹:۰۲-
عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق: صلاح‌الدین به زودی آزاد می‌شود / به گزارش پایگاه خبری السومریه نیوز، حاکم الزاملی گفت: آزاد سازی استان صلاح الدین فقط به چند ساعت زمان نیاز دارد.

۰۸:۵۲- مقام ارشد ارتش عراق از پاکسازی ۷۵ درصد از مناطق استان صلاح الدین خبر داد / " قاسم عطا" سخنگوی دفتر فرماندهی نیروهای مسلح عراق همچنین از کشته شدن ۴۲ تروریست و انهدام ۱۳ خودروی تروریست‌ها در منطقه ابوعجیل تکریت در ۱۵۰ کیلومتری شمال بغداد خبر داد.

معضل کمبود بنزین در منطقه کردستان عراق

۰۲:۳۴ -
حضور حدود ۴۰۰ هزار آواره عراقی در منطقه کردستان عراق و نیز درگیری بین نیروهای ارتش عراق با افراد داعش در نزدیکی پالایشگاه نفت بیجی، مردم را در شمال عراق با مشکل کمبود بنزین مواجه کرده است. بنزین کردستان عراق عمدتاً از بیجی تامین می شد و با اشغال این شهر، منطقه کردستان با مشکل کمبود بنزین مواجه شده به نحوی که از ۶ روز پیش (سه شنبه) این مشکل ابتداً برای اربیل و بعد برای سلیمانیه بوجود آمد. سلیمانیه به دلیل داشتن ذخایر بنزین چند روز بعد با این مشکل روبرو شد.
آنها بنزین ۵۰۰ دیناری را در کردستان خریده و آن را به بهای ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دینار در شهرهای درگیر جنگ به فروش می‌رسانند.
منبع: فارس و نسیم

ارسال نظر

مهمترین اخبار

تازه های خبری