هفدهمین جشنواره شیخ طوسی با ارائه 514 اثر از 20 ملیت ظهر امروز در مجتمع امام خمینی(ره) جامعه المصطفی(ص) برگزار شد.
به گزارش قم خبر، هفدمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با موضوع تکفیر، زمینه ها، پیامدها و برون رفت ها صبح امروز در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) جامعه المصطفی(ص) برگزار شد.
دبیر شورای نگهبان افزود: شما افرادی هستید که مدتی از وطن ها هجرت می کنید و پس از مدتی از ایران می روید، بنابراین انتظار دارم به انقلاب اسلام دید آموزشی و دانشگاهی نداشته باشید، زیرا اینجا با همه دنیا دارای تفاوت است.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: در کشورهای دیگر هم مراکز علمی است اما در ایران تاکید به رعایت اخلاق، معرفت بیشتر است و طلاب باید توجه داشته باشند که چه هدفی از تحصیل در این مراکز دارند، این علم و معلومات چه نیجه ای برای آنها دارد.
آیت الله جنتی عنوان کرد: طلاب باید تعیین هدف کنند و بدانند که می خواهند از این مدرک امرار معاش کنند که اگر این هدف را دارند این هدفی مطلوب نیست بلکه اینجا باید برای تحقق تعالی اخلاق و تهذیب نفس شود و در این راستا هرچقدر هزینه شود ارزشنمد است.
در این همایش سید عاصف کاظمی از افغانستان با ارائه مقاله ای به عنوان«بازتاب های سیاسی گفتمان تکفیر» اظهار داشت: یکی از بزرگترین بحران ها در جهان، بحران جاهلیت است و افرادی در کنار برخی از مسائل سیاسی سبب شدند تا برخی به سمت سلفی گری گرایش داشته باشند.
وی افزود: گفتمان تکفیر سعی در به انزوا کشاندن دین و اسلام دارند و تکفیری ها سعی دارند که بیداری اسلامی را از بین ببرند.
آیتالله اعرافی گفت: من ملاقاتهای زیادی با سفرای کشورهای مختلف داشتهام و به آنان تاکید کردهام جاهایی که فکر تکفیر تولید میکنند را به افکار عمومی تبیین کنیم تا اساس تکفیر از بین برود و مشخص شود که حمایتکنندگان آن تفکرات چه کسانی و با چه نقشههایی هستند.
امام جمعه قم تصریح کرد: اگر همه دنیا منطق امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب را سرلوحه کار خود قرار دهند بیتردید بساط تندرویها بر چیده میشود و ما نیز دیگر شاهد حضور گروههای تکفیری در جامعه نیستیم.
رئیس جامعة المصطفی بیان کرد: ما به عنوان مسئولان المصطفی باید منطق شفاف اهل بیت (ع) را در عالم و دنیا تبیین کنیم زیرا حضور بیش از 100 ملیت در این مرکز باید دین را در جهان ترویج دهد.
وی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب برای جوانان اروپا و امریکای شمالی خاطرنشان کرد: این نامه باید به عنوان منظومه فکری در جهان ترویج پیدا کند و حضور فارغ التحصیلان ما در جهان باید به گونهای باشند که پیامآور رسالت دین و نامه رهبر معظم انقلاب باشند.
حجت الاسلام ایجادحسین حسن مجتبی از پاکستان با ارائه مقاله ای درباره تکفیر تصریح کرد: در طول تاریخ پس از رحلت پیامبر(ص) تفکرات افراطی و تفریطی به وجود آمد که سبب اایجاد اختلاف بین افراد شده است.
وی با اشاره به پدیده تکفیر موجود درجهان افزود: رفتار غیر منطقی سلفی گران سبب ایجاد خشونت در امت اسلامی شده است و حتی سبب شده تا داشتن نام شیعه شرایط را برای به قتل رساندن شیعیان از سوی تکفیری ها فراهم کرده است.
حجت الاسلام عباس علی مشایی از ایران گفت: نهایت فرایند پنج مرحله انقلاب اسلامی به تمدن اسلامی می رسد و در این راستا دشمن در تلاش است تا از رسیدن وحدت اسلامی جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: تاکید بر اختلافات شیعه و سنی یکی از حربه های دشمن است و دشمن سعی دارد شرایط را فراهم کند تا اهانت به خلفا را در بین مردم به وجود بیاورد اما امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز به پرهیز از این رفتار تاکید دارند.
رئیس پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) گفت: جامعه المصطفی(ص) به عنوان یک مرکزی بین المللی برای شفاف سازی درباره این پدیده شوم رسالتی بر عهده داشت که آن را با ارائه مقالات علمی انجام می دهد.
حجت الاسلام عباسی تصریح کرد: هرساله موضوع جشنواره بعدی به اطلاع دانش پژوهان رسانده می شود و برای جشنواره سال آینده نیز با توجه به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غرب،موضوع جشنواره سال آینده«گفت و گو اسلام و جوان معاصر» در نشر گرفته شده است.
حجت الاسلام خالق پور عنوان کرد: 514 اثر در سال 92 ارائه شده است که 481 مورد در زمینه کتاب، تحقیقات پایانی و پایان نامه بوده است که برترین آنها انتخاب شده است از این آثار 25 اثر ترجمه، 7ا اثر تصحیح و تحقیق، یک اثر تقریب بوده است.
دبیر علمی جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی تاکید کرد: 25 اثر ترجمه شده در جشنواره شرکت داده شد،223 نفر نیز از سطح چهار و 183 نفر از شرکت کنندگان نیز دارای سطح سه بوده اند که نشان دهنده این نکته است که خروجی آثار بر عهده افراد تحصیل کرده است.
انتهای پیام/
ارسال نظر